V Česku zaznamenali prvý letný deň v tomto roku

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 07:18 • 2 min
V Česku zaznamenali prvý letný deň v tomto roku

PRAHA - Česká republika dnes podľa meteorológov zažila prvý letný deň v tomto roku. Tri stanice v okrese Ústí nad Labem namerali teploty vzduchu, ktoré dosiahli alebo prekročili 25 stupňov Celzia, uviedol server Novinky.cz s odvolaním sa na Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

slovakia

left justify in out

Prvý letný deň tento rok podľa ČHMÚ prišiel o mesiac skôr ako vlani. Hranica 25 stupňov Celzia bola vtedy prekročená až 19. mája. "Posledný takýto deň si Česi užili vlani 9. októbra," povedala pre Novinky.cz Dagmar Honsová z Meteopressu.

 

Najvyššiu teplotu dnes zaznamenala stanica Kopisty v okrese Most, kde ortuť teplomera vystúpila až na 25,8 stupňa Celzia. V Doksanoch namerali 25,4 stupňa a v Žatci rovných 25 stupňov.

 

Na niekoľkých staniciach dnes padli teplotné rekordy. Napríklad v Brandýse nad Labem namerali 24,5 stupňa Celzia, čím padol 80 rokov starý rekord; v Karlových Varoch bol zasa prekonaný 64-ročný rekord - teplomer tam ukázal 22,8 stupňa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona