V Česku zadržali majiteľa likérky Drak pre otrávený alkohol

NETKY.SK • 17 Október 2012, 08:35 • 2 min
V Česku zadržali majiteľa likérky Drak pre otrávený alkohol

V Česku zadržali majiteľa likérky Drak pre otrávený alkohol - Krimi Zlínski kriminalisti zadržali v súvislosti s metanolovou kauzou Pavla Čanigu, majiteľa Likérky Drak v obci Chvalčov v okrese Kroměříž v Zlínskom kraji. Českej tlačovej agentúre Mediafax t

slovakia

left justify in out

img

Zlínski kriminalisti zadržali v súvislosti s metanolovou kauzou Pavla Čanigu, majiteľa Likérky Drak v obci Chvalčov v okrese Kroměříž v Zlínskom kraji. Českej tlačovej agentúre Mediafax to dnes uviedla hovorkyňa zlínskej polície Jana Macalíková.

Polícia zadržala muža v utorok večer. "Ďalšie informácie zverejníme v najbližšom čase," dodala policajná hovorkyňa.

Zadržanie súvisí s odhalením otráveného alkoholu v zlínskom sklade spoločnosti Verdana, ktorá je výhradným distribútorom Likérky Drak pre Českú republiku.

Konateľ Verdany Robert Sedlařík zatiaľ zadržaný nie je a polícia po ňom pátra. "Dosiaľ nebol nikto obvinený. Prebiehajú výsluchy a ďalšie úkony,"doplnil krajský štátny zástupca Roman Kafka.

Ako už skôr informovala agentúra Mediafax, Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia (SZPI) zasiahla spolu s colníkmi a políciou v sklade minulý týždeň. Zakázala uvádzať do obehu 31.426 fliaš a šesťlitrových barelov, čo bolo celkovo 56.360 litrov liehovín s etiketou a kolkom Likérky Drak.

V utorok inšpekcia potvrdila, že u tuzemáku predstavoval 50 percent všetkého alkoholu práve nebezpečný metanol. V sklade sa nachádzalo 7600 fliaš tuzemáku, čo je 3300 litrov. "Zistené množstvo mohlo zabiť tisíce ľudí,"povedal vtedy Mediafaxu hovorca SZPI Pavel Kopřiva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies