V Česku zadržali jedného z lídrov gruzínskej zločineckej skupiny

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 15:21 • 2 min
V Česku zadržali jedného z lídrov gruzínskej zločineckej skupiny

PRAHA - Jedného z lídrov gruzínskej zločineckej skupiny, ktorej 32 členov zadržali v rôznych európskych štátoch pre podozrenie z trestných činov vydierania, prípravy vraždy a legalizácie výnosov z trestnej činnosti, zatkli v utorok príslušníci českého Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ). Informovala o tom spravodajská televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Polícia ČR vykonala popri zadržaní podozrivého 46-ročného Gruzínca i viacero domových prehliadok, pri ktorých zaistila v rôznych menách v prepočte asi 2,5 milióna Kč a rôzne dokumenty, informoval dnes hovorca ÚOOZ Pavel Hanták.

Na prípade spolupracovali od začiatku minulého roka orgány činné v trestnom konaní z Belgicka, Francúzska, Litvy, Maďarska, Nemecka, Poľska, Portugalska a Talianska.

Talianska justícia vydala na základe zistených faktov v uplynulých dňoch na veľkú časť podozrivých európske zatýkacie rozkazy a koordinovala medzinárodnú akciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona