V Česku vznikla hráčska asociácia

NETKY.SK • 16 August 2013, 13:03 • 2 min
V Česku vznikla hráčska asociácia

PRAHA - Obranca Kladna Marek Černošek či expertka na športové právo Markéta Haindlová stoja za vznikom Českej asociácie hokejistov (CAIHP), ktorá bude zastupovať záujmy hráčov českej extraligy.

slovakia

left justify in out

Černošek sa stal predsedom výkonného výboru novej asociácie. Predchádzajúce snahy o vytvorenie odborárskej organizácie v Česku sa skončili fiaskom. "Začína sa nová éra a spustenie asociácie je veľkou nutnosťou. Podobné organizácie fungujú všade v Európe i vo svete. U nás chýbala, preto som sa rozhodol s pomocou kolegov a kamarátov dať ju dokopy a rozbiehame ju," uviedol podľa hokej.cz Černošek.

CAIHP chce chrániť záujmy hráčov po právnej stránke, zaisťovať im finančný servis, ak by s ním mali problémy. Vo vedení novej asociácie sú Martin Ručinský, Jiří Vykoukal či Josef Voltr, úloha ambasádora pripadla kapitánovi Liberca Petrovi Nedvědovi. Vedenie teraz čakajú rokovania so zástupcami hokejového zväzu a Asociácie profesionálnych klubov. "Chceme, aby sme sa prvý rok bavili o tom, aké sú možnosti. A rokovať o pozitívnych zmenách, ako sú tabuľkové hodnoty, aby sa uvoľnili ruky hráčom i klubom," vysvetlil Černošek, ktorý o pripravovanom projekte hovoril s hráčmi jednotlivých extraligových tímov. Vznik asociácie podporili i Jaromír Jágr a Martin Straka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona