V Česku už skrachovala prvá cestovná kancelária tejto sezóny

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 15:03 • 2 min
V Česku už skrachovala prvá cestovná kancelária tejto sezóny

PRAHA - V Česku dnes skrachovala prvá cestovná kancelária (CK) v tejto sezóne. Juhočeská Bolero tours po 23 rokoch končí. Nepodarilo sa jej totiž predĺžiť si poistnú zmluvu pre prípad úpadku. Informuje o tom na svojej internetovej stránke iDNES.cz pražský denník Mladá fronta Dnes.

slovakia

left justify in out

Pobočky CK boli od začiatku týždňa zatvorené a dnes na svojej internetovej stránke oznámila, že končí. Nepodarilo sa jej totiž uzavrieť poistnú zmluvu, nemohla preto vypraviť ďalšie zájazdy. Vedúci CK Bolero tours Jan Lebeda na otázky médií nereagoval, iba na internete zverejnil vyhlásenie:

"Bohužiaľ fenoménom v posledných rokoch pri predaji zájazdov sa stali zľavy. Je to zaklínadlo, bez ktorého zájazd praktický nemožno predať," uviedol Lebeda, podľa ktorého cenové tlaky spolu s krízou, ktorá núti ľudí ešte viac šetriť a vyhľadávať ekonomicky najvýhodnejšie domáce pobyty, mali negatívy vplyv na predaj zahraničných zájazdov, a tým aj na hospodárske výsledky CK Bolero. A to bol zase dôvod, prečo poisťovne neuzavreli s cestovnou kanceláriou zmluvu na tohtoročnú sezónu.

Čo sa týka už predaných zájazdov, na internetovej stránke CK Bolero je uvedené, že bude klientov v najbližšom čase informovať o "spôsobe uplatnenia ich zákonných nárokov."

Podľa Kataríny Petříčkovej, tajomníčky Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr, pre klientov je zásadnou informáciou, či v čase, keď podpisovali cestovnú zmluvu, mala CK ešte platnú poistku. V tom prípade bude ich žiadosti o vrátenie záloh, či iných platieb riešiť poisťovňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies