V Česku udelili prvý alternatívny trest za softvérové pirátstvo

NETKY.SK • 23 November 2015, 12:02 • 2 min
V Česku udelili prvý alternatívny trest za softvérové pirátstvo

PRAHA - Prvý alternatívny trest za softvérové pirátstvo vymerali v Česku: pirát Jakub F. musí dosiahnuť 200.000 zhliadnutí svojho príbehu na servere www.mojepiratstvi.cz a na sociálnych sieťach Facebook a YouTube.

slovakia

left justify in out

V opačnom prípade mu hrozí povinnosť uhradiť spôsobenú škodu v hodnote 5,7 milióna Kč, informovala dnes TASR protipirátska organizácia BSA/The Software Alliance, ktorá v Česku bojuje proti nelegálnemu užívaniu softvéru.

 

V zdieľanom videopríbehu hrá samotný Jakub F. Tento 30-ročný skladník bol vo voľnom čase aktívnym členom warezovej komunity, ktorá sa zameriavala na porušovanie autorských práv zdieľaním komerčných softvérov. Išlo najmä o nelegálne kópie programov Windows 8 a 7 a rozličné počítačové hry.

 

Okresný súd v Litoměřiciach nariadil Jakubovi F. uhradiť škodu a udelil mu trojročný podmienečný trest a trest prepadnutia osobného počítača, externého harddisku a zadržaných DVD.

 

Keďže nie je schopný uhradiť škodu, dohodol sa s BSA na alternatívnom treste. Spolupracoval na výrobe videa Príbeh môjho pirátstva, ktoré sa zaviazal aktívne propagovať, informovala dnes agentúru TASR táto protipirátska organizácia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies