V Česku skrachovala cestovka Iason, zničila ju kríza v Grécku

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 15:50 • 2 min
V Česku skrachovala cestovka Iason, zničila ju kríza v Grécku

BRNO - Brnianska cestovná kancelária Iason, ktorá sa zhruba 25 rokov zameriavala na zájazdy a pobyty v Grécku, dnes skrachovala. Podľa jej vedenia však momentálne nemá v zahraničí žiadnych klientov. Predaje zastavila už 10. marca. Informoval o tom na svojej internetovej stránke Brněnský deník.

slovakia

left justify in out

"Situácia je vyústením finančných strát spojených s dlhodobou krízou v Grécku, oslabením koruny a v neposlednom rade so závislosťou cestovnej kancelárie našej veľkosti na včasných platbách od našich zmluvných predajcov," povedal majiteľ cestovnej kancelárie Nikolaos Hassiotis.
     

Do 14. marca tohto roka bola cestovná kancelária poistená proti úpadku. Na uzatvorenie poistnej zmluvy na ďalšie obdobie však majiteľovi už peniaze nezostali.
     

Približne 350 klientov, ktorí uhradili zálohy na tohtoročné letné pobyty, si môže uplatniť svoje nároky v poisťovni Generali. Limit poistného plnenia by mal byť podľa Hassiotisa aj zástupcov poisťovne dostatočný. Cestovka bola poistená takmer na 3,5 milióna Kč (127.915 eur).
     

Ako dodal Hassiotis, od roku 1991 jazdilo s cestovnou kanceláriou Iason na dovolenku do Grécka každoročne niekoľko stoviek klientov. Viacerí z nich opakovane do destinácií ako západná alebo južná Kréta, ktoré iné cestovné kancelárie neponúkajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies