V Česku sa vykolajil vlak pri zrážke s kamiónom: Zranilo sa 12 ľudí

NETKY.SK • 8 September 2015, 06:39 • 2 min
V Česku sa vykolajil vlak pri zrážke s kamiónom: Zranilo sa 12 ľudí

PRAHA - V severočeskom meste Šluknov, okres Děčín, sa dnes popoludní zrazil osobný vlak s nákladným autom prevážajúcim štrk, napísal server Novinky.cz. Pri nehode sa zranilo 12 ľudí, jeden z nich vážne.

slovakia

left justify in out

Nešťastie sa podľa Noviniek stalo na železničnom priecestí v Šluknove, kde sa nachádza iba svetelná signalizácia bez závor. Vlak sa po zrážke vykoľajil. Pri nehode sa ťažko zranil strojvodca, ktorého do nemocnice previezol zasahujúci záchranársky vrtuľník, ďalších 11 ľudí utrpelo ľahké zranenia.

 


"Vo vlaku, ktorý išiel smerom na Rumburk, sa viezlo niekoľko desiatok ľudí," povedala Novinkám hovorkyňa polície Alena Bartošová.


Na mieste podľa nej vykonali rozsiahle záchranárske práce, na ktorých spolupracovali všetky zložky integrovaného záchranného systému. Dopravu na trati medzi Rumburkom a Šluknovom dočasne zastavili.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona