V Česku sa už hovorí o Sobotkovom nástupcovi, v hre sú tieto dve nemá

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 16:49 • 2 min
V Česku sa už hovorí o Sobotkovom nástupcovi, v hre sú tieto dve nemá

PRAHA - Novým českým premiérom, nástupcom Bohuslava Sobotku na čele vládneho kabinetu, by sa mohol stať šéf diplomacie Lubomír Zaorálek alebo minister vnútra Milan Chovanec, ak by prezident ČR Miloš Zeman umožnil zostaviť novú vládu ČSSD.

slovakia

left justify in out

O tejto predstave Bohuslava Sobotku hovoril dnes pred novinármi v Prahe minister zahraničných vecí Lubomír Zaorálek, ktorého v uplynulých dňoch označil za vhodného potenciálneho kandidáta na post premiéra aj líder koaličného hnutia ANO Andrej Babiš. Práve on mal, naopak, značné výhrady, k prípadnému pôsobeniu šéfa rezortu vnútra Milana Chovanca na čele vládneho kabinetu.

Zaorálek však dnes upozornil, že vedenie ČSSD zatiaľ žiadneho kandidáta na post premiéra neurčilo.

Minister, ktorý bude už na budúci týždeň sprevádzať prezidenta Miloša Zemana na oficiálnej návšteve Číny, pripustil, že by s hlavou štátu mohol hovoriť o vládnej kríze aj počas tejto cesty.

Osobne by ho však prekvapilo, ak by sa demisia týkala iba premiéra, ako to vyplýva z niektorých právnych analýz. Poznamenal však, že nie je právnikom, preto sa k veci podrobnejšie nevyjadrí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies