V Česku sa ozvala zima: Namerali -19 °C!

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 11:32 • 2 min
V Česku sa ozvala zima: Namerali -19 °C!

PRAHA - Po studenom víkende sa môže Česká republika tešiť na definitívny príchod jari - aj keď s občasným dažďom, napísal dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Zima sa v noci rozlúčila niekoľkými studenými rekordmi, v meteorologickej stanici na Kvilde namerali -19 stupňov. Na konci týždňa bude slnečno, teploty sa podľa meteorológov vyšplhajú až k 20 stupňom.

Silný mráz dnes nad ránom na niekoľkých miestach prekonal teplotné rekordy za 8. apríl. Na Horskej Kvilde namerali -19,1 stupňa, doterajšie minimum bolo z roku 1997. Vo Vimperku bolo -9,6 a v Lenore -9,9 stupňa.

Podľa meteorológov to bol však posledný záchvev tohtoročnej dlhej zimy. "Vítame skutočnú jar. Aj keď sa nasledujúce dni budú odohrávať skôr pod zatiahnutou oblohu medzi kvapkami dažďa, trend vzrastajúcich teplôt bude pokračovať i naďalej," uviedol podľa internetového vydania denníka Mladá fronta DNES Josef Hanzlík z Českého meteorologického ústavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies