V Česku predstavili návrh zákona o zavedení povinnej identifikácie psov

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 14:37 • 2 min
V Česku predstavili návrh zákona o zavedení povinnej identifikácie psov

PRAHA - Českí poslanci, neziskové organizácie a kynológovia predstavili dnes návrh nového zákona o zavedení identifikácie psov, ktorý ráta s povinným čipovaním šteniat a vytvorením centrálneho registra psov, informoval Český rozhlas.

slovakia

left justify in out

Uviedol, že toto opatrenie je zamerané proti tzv. rozmnožovniam psov, ktoré vo veľkochovoch často žijú v zúfalých podmienkach. 


Radim Fiala z hnutia Sloboda a priama demokracia Českému rozhlasu povedal, že základom je dobré značenie psov, ktoré prirovnal k evidencii áut. 
"Keby ste nemali označené všetky autá, tak nemôžete postihovať rozličné problémy, ktoré niektorí nezodpovední vodiči robia, a rovnako je to s niektorými nezodpovednými chovateľmi." 


Podľa Herberta Paveru z TOP 09 by sa povinnosť očipovať psa vzťahovala iba na novorodené šteňatá. "Navrhujeme, aby povinné čipovanie alebo značenie psov bolo zavedené od určitého dátumu, napríklad od 1.1.2018, pre všetky v tom roku narodené psy." 


Návrh zákona ráta s pokutami pre majiteľov psov, ktorí by ich nedali u veterinára, kde za to musia platiť, očipovať. 


Český rozhlas pripomenul, že v rozmnožovniach žijú psy často v klietkach a šteniatka dávajú chovatelia preč priskoro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies