V Česku, Poľsku i Nemecku spôsobil sneh problémy v doprave

NETKY.SK • 28 Október 2012, 19:33 • 2 min
V Česku, Poľsku i Nemecku spôsobil sneh problémy v doprave

V Česku, Poľsku i Nemecku spôsobil sneh problémy v doprave - Svet Na mnohých miestach Nemecka cez víkend silne nasnežilo, niekde sa vytvorila súvislá snehová vrstva i v nížinách, uviedla dnes tlačová agentúra DPA. Sneh a poľadovica spôsobili problémy v do

slovakia

left justify in out

img

Na mnohých miestach Nemecka cez víkend silne nasnežilo, niekde sa vytvorila súvislá snehová vrstva i v nížinách, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

Sneh a poľadovica spôsobili problémy v doprave aj v Česku a v Poľsku. V okolí Varšavy počas dnešného dňa uviazli vlaky v snehu na celé hodiny. Približne 70.000 domácností v Mazovskom vojvodstve zostalo bez elektrického prúdu.

V Jizerských horách v Česku zachraňovala horská služba skupinu mladých turistov, ktorí zablúdili vo fujavici. Vo vyšších polohách v pohorí Český les napadlo v noci nadnes do 30 centimetrov snehu. Na českej strane Krušných hôr boli kvôli závejom problémy vo vlakovej doprave.

Prudké sneženie v Nemecku spôsobil rekordný pokles teplôt, čo sa podľa meteorológa Christopha Hartmanna stane možno raz za 30 až 40 rokov. V priebehu budúceho týždňa sa však znovu očakáva oteplenie.

Rekordom v Nemecku bolo 36 centimetrov snehu, ktoré namerali vo Fichtelbergu v Krušných horách. Najmä v Sasku a v pohorí Čierny les vyberali ľudia sane a lyže. V noci nadnes namerali najnižšiu teplotu na hore Zugspitze, kde bolo mínus 16,9 stupňa Celzia.

V krajine došlo k viacerým dopravným nehodám, pretože autá išli prirýchlo, alebo ešte mali letné pneumatiky. V Bádensku-Württembersku zahynul vodič kabrioletu, ktorý dostal šmyk na zasneženej ceste a čelne sa zrazil s autobusom. Pri dvoch ďalších nehodách v tejto nemeckej spolkovej krajine utrpeli vážne zranenia dvaja ľudia.

Počasie skomplikovalo aj železničnú dopravu v Nemecku, rýchliky medzi Lipskom a Mníchovom presmerovali. V Durínsku dočasne uzavreli trať medzi Weimarom a Schmöllnom kvôli vyvráteným stromom.

Na viacerých miestach vo východnom Durínsku došlo k výpadkom elektrického prúdu, čo spôsobili hlavne polámané stromy a padajúce konáre.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies