V Česku padali teplotné rekordy, v piatok by ich však malo byť ešte viac

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 08:47 • 2 min
V Česku padali teplotné rekordy, v piatok by ich však malo byť ešte viac

PRAHA - O zmenu zápisov v rekordných tabuľkách 15 meracích staníc v Českej republike sa dnes postaralo mimoriadne teplé počasie.

slovakia

left justify in out

Ortuť teplomerov vystúpila najvyššie v Žatci (32,9 stupňa Celzia), v Brode nad Dyjou (32,4 stupňa) a v Brne-Žabovřeskách (32,3 stupňa). Ani jedna z týchto hodnôt však paradoxne nestačila na prekonanie miestnych teplotných rekordov.

 

Naopak, nižšie hodnoty, ktoré zaznamenali v Olomouci-Holiciach (31,9 stupňa) alebo v Paseke pri Olomouci (31,7 stupňa) znamenali prekonanie historických denných teplotných rekordov spred ôsmich, respektíve 13 rokov.

 

Informoval o tom internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na Tomáša Mejstříka z Českého hydrometeorologického ústavu.

 

Podstatne viac teplotných rekordov sa v Česku očakáva v piatok.

 

Odborníci súčasne varovali nielen pred vysokými teplotami, ale aj silným ultrafialovým žiarením, ktoré môže mať pri nedbalosti vážne zdravotné dôsledky. Navyše sa v Česku očakávajú už počas víkendu aj búrky, ktoré môžu byť v niektorých lokalitách mimoriadne prudké.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies