V Česku oznámili termín parlamentných volieb

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 07:19 • 2 min
V Česku oznámili termín parlamentných volieb

PRAHA - Parlamentné voľby v Česku sa budú konať v dňoch 20. a 21. októbra. Vo vysielaní televíznej stanice TV Barrandov to oznámil prezident Miloš Zeman, ktorý pre voľby, ako povedal, zámerne vybral najneskorší možný termín.

slovakia

left justify in out

Server Seznam.cz uviedol, že prezident mal na výber štyri možnosti - od 29. a 30. septembra až po 20. a 21. októbra. Voľby do Poslaneckej snemovne sa musia konať v období 30 dní pred skončením štvorročného volebného obdobia poslancov.

 

V záujme voličov sa rozhodol pre posledný termín, aby mali čo najviac informácií o volebných programoch a kandidátoch. "Čím dlhšia bude kampaň, tým viac bude informácií," citoval Zemana Seznam.cz.

 

Volebné strediska sa otvoria v piatok o 14.00 h a uzavrú v sobotu o tej istej hodine. Okolo 17.00 h v sobotu 21. októbra by už malo byť jasné, ako voľby dopadli.

Česi pôjdu k volebným urnám znovu v januári 2018, keď si budú vyberať nového prezidenta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies