V Česku opäť padli desiatky denných teplotných rekordov

NETKY.SK • 9 September 2016, 06:34 • 2 min
V Česku opäť padli desiatky denných teplotných rekordov

PRAHA - Teplotné rekordy pre ôsmy septembrový deň padli dnes na 46 meracích staniciach v Česku, ktoré majú za sebou najmenej 30 rokov registrovania teplotných hodnôt.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom české médiá s odvolaním sa na tamojší hydrometeorologický ústav.

 

Najvyššie vystúpila ortuť teplomerov v Husinci-Řeži pri Prahe, a to na 31,5 stupňa Celzia, čo však paradoxne neznamená miestny teplotný rekord.

 

Najteplejšie bolo dnes v okolí Prahy, v Stredočeskom kraji, ale viac ako 30 stupňov Celzia namerali iba do 16.00 h až v celkovo 13 lokalitách ČR. Patrili medzi ne napríklad aj severočeské Teplice, kde dnes zaznamenali rekordných 30,5 stupňa Celzia, čo znamená prekonanie "bradatého" rekordu z roku 1911 o 1,5 stupňa Celzia.

 

Jeden z nových rekordov, aj keď ten najnižšej hodnoty, sa zrodil aj v Jizerských horách, konkrétne v Desnej, kde zaznamenali 24,1 stupňa Celzia.

 

Napriek tomu, že časť plavární a iných podobne orientovaných zariadení už ukončila tohtoročnú sezónu, mimoriadne teplé počasie viedlo prevádzkovateľov niektorých z nich, aby ich nechali aj naďalej otvorené verejnosti.

 

Meteorológovia však českých občanov dnes potešili aj prognózou na najbližšie obdobie, veď podľa nej bude až do piatka 16. septembra prevládať v krajine slnečné počasie s maximálnymi teplotami v rozmedzí 26-30 stupňov Celzia, i keď noci a rána budú zrejme chladné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies