V Česku opäť padali historické denné teplotné rekordy, v Ostrave-Porube namerali 26,8 stupňov

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 17:26 • 2 min
V Česku opäť padali historické denné teplotné rekordy, v Ostrave-Porube namerali 26,8 stupňov

PRAHA - Teplotné rekordy padali v Českej republike aj dnes. Ako informoval internetový server Novinky.cz s odvolaním sa na tamojší hydrometeorologický ústav, najvyššiu hodnotu namerali v Ostrave-Porube, kde sa ortuť teplomerov vyšplhala až na hodnotu 26,8 stupňa Celzia.

slovakia

left justify in out

Historický denný teplotný rekord padol aj v pražskom Klementine, kde namerali 23,3 stupňa Celzia, čo je o pol stupňa viac ako pri doteraz rekordnej hodnote z 5. apríla 1961.

Ostrava-Poruba však nebola jedinou lokalitou, kde sa teplota prehupla cez hranicu 26 stupňov. Ďalšími boli Bohumín-Záblatí (26,7 stupňa Celzia), Opava-Otice (26,5 stupňa Celzia) Vsetín (26,4 stupňa Celzia), Lučina (26,3 stupňa Celzia) a Bilotín (26,1 stupňa Celzia).

 

Vo všetkých týchto lokalitách padli doterajšie rekordy o rádovo niekoľko stupňov, rozdiel činil najmenej 2,7 a najviac 4,2 stupňa Celzia. Rekordné hodnoty hlásili však z viac ako stovky meracích staníc, na ktorých sú teploty monitorované najmenej tri desaťročia, a to ešte nemusí byť definitívny stav, pretože popoludní sa teploty môžu v niektorých lokalitách ešte zvýšiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona