V Česku obvinili z korupcie ďalších jedenásť ľudí

NETKY.SK • 20 Január 2015, 15:28 • 2 min
V Česku obvinili z korupcie ďalších jedenásť ľudí

PRAHA - Ďalších jedenásť osôb vyšetruje protikorupčná polícia z možného ovplyvňovania zápasov v českých nižších súťažiach a v juniorskej lige. Ako informuje portál idnes.cz, prípad sa týka kauzy z leta 2013.

slovakia

left justify in out

"Osoby sú stíhané pre trestné činy podplatenie a prijatia úplatku. Jedna osoba je navyše obvinená z trestného činu legalizácie príjmov z trestnej činnosti," uviedol hovorca protikorupčnej polície Jaroslav Ibehej. "Podľa kriminalistov malo v období od mája 2013 do augusta 2013 dochádzať ku kontaktom rôznych osôb s niektorými hráčmi futbalových klubov. Týmto hráčom sa mali ponúkať peniaze (v desiatkach až stovkách tisíc korún) za to, že svojím výkonom na ihrisku ovplyvnia priebeh futbalových zápasov podľa daných inštrukcií." Dohoda mala spočívať v počte strelených gólov. "Niektorí hráči mali túto ponuku akceptovať, iní ju mali odmietnuť. V niektorých prípadoch z uzavretej dohody zišlo, lebo na stretnutie nemal byť vypísaný stávkový kurz alebo bol vypísaný, ale nevýhodný," cituje ďalej idnes.cz hovorcu.
     

Aféra s nekalými stávkami prepukla v septembri 2013. Polícia na začiatku prípadu obvinila dvanásť futbalistov. Podozrievala ich, že vsádzali na vlastné zápasy a ovplyvňovali tak výsledky. Na zozname boli hráči prevažne z nižších súťaží, dvaja z nich mali profesionálnu zmluvu. Stopy policajného vyšetrovania viedli aj na Slovensko. Skupina ovplyvnila údajne dvadsať zápasov v Česku a na Slovensku. Na Slovensku udelili vysoké tresty zákazu činnosti Ivanovi Hodúrovi, Róbertovi Rákovi, Ivanovi Žigovi, Mariánovi Dirnbachovi, Tomášovi Huberovi, Michalovi Dianovi a Marekovi Božoňovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies