V Česku majú teploty klesnúť až o 20 °C: Ochladenie príde aj na Slovensko!

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 13:59 • 2 min
V Česku majú teploty klesnúť až o 20 °C: Ochladenie príde aj na Slovensko!

PRAHA - Až o 20 stupňov Celzia môžu klesnúť teploty v priebehu budúceho týždňa, napísal dnes český spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na prognózy meteorológov.

slovakia

left justify in out

Dnes by podľa nich mali kulminovať vysoké teploty, ktoré sa ojedinele môžu vyšplhať až na 38 stupňov. V piatok sa s príchodom astronomického leta začne postupne od západu ochladzovať a prídu aj silné búrky sprevádzané výdatným dažďom, silným vetrom a krupobitím.

Výraznejšie sa však ochladí až v sobotu, keď sa teploty dostanú z pásma tropických hodnôt, uviedla Dagmar Honsová zo spoločnosti Meteopress.

Astronomické leto, ktoré sa začne v piatok o 05.04 h, prinesie pribúdanie oblačnosti. Pri prívalových dažďoch môže napadať až 30 milimetrov zrážok. Víkend a nasledujúce dni budúceho týždňa prinesú postupne výrazné ochladenie, píšu Novinky.

Podobné ochladenie zasiahne aj Slovenskú republiku. "Na začiatku pracovného týždňa bude cez strednú Európou postupovať zvlnený studený front ďalej na východ a za ním sa aj na Slovensku ochladí, miestami až o 10 stupňov," povedala Martina Sadloňová z SHMÚ pre netky.sk.

Aj napriek veľkému ochladeniu sa leto ešte neskončilo. "Leto iba začína, takže s najväčšou pravdepodobnosťou sa vyskytnú ešte tropické dni počas letných mesiacov," povedala Sadloňová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies