V Česku majú nový festival filmovej hudby, stojí za ním Michal Dvořák z Lucie

NETKY.SK • 17 August 2016, 14:12 • 2 min
V Česku majú nový festival filmovej hudby, stojí za ním Michal Dvořák z Lucie

BRATISLAVA - Filmová hudba v podaní špičkových interpretov zaznie v sobotu 27. augusta na festivale filmovej hudby a multimédií - Soundtrack Poděbrady. David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a ďalšie hviezdy vystúpila na veľkom multimediálnom koncerte filmovej hudby pod poděbradským zámkom na oboch brehoch Labe. Podujatie organizátormi označované za "triler" predznamenáva oficiálny prvý ročník nového medzinárodného festivalu filmovej hudby a multimédií, ktorý sa uskutoční budúci rok koncom augusta.

slovakia

left justify in out

V rámci festivalového "trileru" zaznejú najväčšie hudobné skladby z filmov ako Amerika, StarWars, Indiana Jones, Schindlerov zoznam, Piráti z Karibiku, Shreck, Robin Hood, James Bond alebo Čeľuste. To všetko v podaní Soundtrack Orchestra pod vedením Martina Kumžáka. Koncert budú sprevádzať multimediálne videoprojekcie a mapping na obvodovej stene zámku zo strany námestia a od Labe.

 

Súčasťou večerného koncertu v réžii Michala Cabana bude tiež predstavenie podoby festivalovej ceny. Autorom krištáľového ocenenia, štýlovej trofeje v tvare "repráčiku", je akademický sochár Štefan Milkov.

 

Večernú hudobno-vizuálnu šou budú môcť diváci sledovať zdarma z Jiřího námestia, mosta či brehov rieky. Do predaja sa dostala len časť vstupeniek na miesta do uzatvoreného priestoru pod hudobnou scénou.

 

"V Poděbradech chceme predviesť všetkým návštevníkom koncert 'festivalu nových foriem' a ukázať nové spôsoby prezentácie filmovej hudby. Chceme predstaviť nový hudobno-zábavný koncept s interaktívnymi a pohybovými aktivitami pre celú rodinu," uviedol hudobník a skladateľ Michal Dvořák zo skupiny Lucie, riaditeľ a iniciátor nového rodinného festivalu.

 

"Filmová hudba nie je len veľký symfonický orchester, ale obsahuje aj všetky žánre, vrátane rockovej a elektronickej hudby. S touto nekonečnou pestrosťou chceme zaobchádzať citlivo a ukázať tak návštevníkom nové hudobné dobrodružstvá, ktorými filmová hudba je," dodal producent a autor filmovej a scénickej hudby na margo festivalu Soundtrack Poděbrady.

 

Tento festival je prvý a jediný svojho druhu v Českej republike. Jedinečný má byť nielen zameraním na filmovú hudbu, ale tiež orientáciou na nové formy, multimédiá, najmodernejšie technológie meniace pasívne počúvanie na interaktívny zážitok. Pilotná "ochutnávka" prinesie rôzne atrakcie a zábavné aktivity pre celú rodinu. K dispozícii bude požičovňa bicyklov či festivalová tančiareň.

 

"Kúpeľný park obsadia živí hudobníci a návštevníci tu uvidia veľkoformátové projekcie, na ktorých budú prezentované budúce miesta a sekcie festivalu. Svoj program nájdu na kolonáde aj tí najmenší," TASR informovala za organizátorov Lucia Slováková.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies