V Česku majú návrh na žalobu za korupciu

NETKY.SK • 7 Október 2013, 16:06 • 2 min
V Česku majú návrh na žalobu za korupciu

PRAHA - Česká polícia ukončila vyšetrovanie starších korupčných afér vo futbale a navrhla obžalovať štyri osoby. Prípad rozhodcu Tomáša Adámka, ktorý sa priznal, že za úplatok 200-tisíc českých korún (7800 eur) ovplyvnil v marci 2012 výsledok stretnutia Jablonec - Plzeň (0:2), riešila pôvodne aj národná asociácia, ale napokon ho prenechala polícii.

slovakia

left justify in out

Okrem Adámka navrhli vyšetrovatelia obžalovať aj ďalšieho rozhodcu Pavla Býmu - toho pre neoznámenie trestného činu - a tiež bývalého funkcionára druholigových klubov Čáslavi a Táborska Martina Svobodu, ktorý údajne úplatok ponúkol a odovzdal. Ako štvrtý by sa mal pred súdom zodpovedať příbramský športový manažér Roman Rogoz, ktorého podozrievajú, že ponúkol nemenovanému hráčovi úplatok 50-tisíc českých korún (1960 eur) za zmanipulovanie zápasu České Budějovice - Příbram v minulom ročníku najvyššej domácej súťaže. Všetky osoby trestne stíhajú na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona