V Česku je najviac voľných pracovných miest od roku 2008

NETKY.SK • 8 September 2015, 12:42 • 2 min
V Česku je najviac voľných pracovných miest od roku 2008

PRAHA - Počet voľných pracovných miest v Českej republike v auguste prvýkrát od roku 2008 prekročil hranicu 100 tisíc, čo sa považuje za znak posilňovania hospodárstva krajiny.

slovakia

left justify in out

Česká ekonomika v druhom kvartáli medziročne posilnila o 4,4 %, čo bolo najrýchlejšie tempo rastu v rámci Európskej únie, a to vďaka rastúcemu objemu objednávok zo zahraničia a silnému dopytu zo strany domácností.


Miera nezamestnanosti podľa údajov Úradu práce ČR v auguste oslabila na úroveň 6,2 % z júlových 6,3 % a v závere mesiaca bolo v krajine 103 768 voľných pracovných miest. "Pokles nezamestnanosti je pozoruhodný," povedal Radomír Jáč, hlavný ekonóm Generali Investments CEE. Dodal pritom, že tento pokles pomôže posunúť spotrebu domácností vyššie, čo opäť podporí ekonomiku.


Úrad práce ČR v závere augusta evidoval celkovo 450 666 uchádzačov o zamestnanie. Bolo to o 5 675 uchádzačov menej ako v júli a o 84 559 menej ako v auguste minulého roka. V nadchádzajúcich mesiacoch však bude podľa Úradu práce nezamestnanosť v krajine pravdepodobne stagnovať alebo mierne vzrastie pod vplyvom príchodu hlavnej vlny absolventov škôl do evidencie a v dôsledku ukončovania sezónnych prác.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies