V českom Potštejne našli v hoteli priemyselnú trhavinu

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 06:20 • 2 min
V českom Potštejne našli v hoteli priemyselnú trhavinu

PRAHA/POTŠTEJN - Nález priemyselnej trhaviny v centre Potštejna v Královohradeckom kraji ČR si vynútil v pondelok evakuáciu viacerých osôb a dočasné prerušenie dopravy.

slovakia

left justify in out

Trhavinu našli v budove hotela Slávie a po jej identifikácii pyrotechnikmi ju za asistencie policajtov a hasičov prepravili na odľahlé miesto, kde nebezpečný nález zlikvidovali.

 

Polícia podľa slov policajnej hovorkyne Aleny Kacálkovej preveruje, či si trhavinu ktosi v hotelovej kancelárii zabudol, či išlo o nedbalosť alebo či ju tam ktosi umiestnil zámerne. Z informácií policajných zdrojov vyplýva, že išlo o trhavinu využívanú napríklad v baniach, lomoch, ale aj pri demolačných prácach.

 

Hovorkyňa pri tejto príležitosti ešte pripomenula, že nikto, kto nájde akúkoľvek zbraň, náboje, granáty, podozrivé balíčky, tašky alebo iné veci s neznámym obsahom, by sa nemal objavených vecí dotýkať. Nález by mal oznámiť buď telefonicky na linku 158 alebo najbližšie sa nachádzajúcim policajtom. Aj v prípade, že privolá pyrotechnikov k neznámej veci a jeho podozrenie sa nepotvrdí, trest mu nehrozí. Naopak, trestu obvykle neujdú osoby, ktoré oznámia prítomnosť nálože, bomby alebo čohosi iného nebezpečného, avšak vyšetrovanie ukáže, že si to vymysleli, dodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona