V českej snemovni bol vyhlásený suchý zákon

NETKY.SK • 6 Marec 2014, 15:11 • 2 min
V českej snemovni bol vyhlásený suchý zákon

PRAHA - Predseda českej Poslaneckej snemovne Jan Hamáček (ČSSD) vyhlásil od tohto piatka (7. marca) v dolnej komore parlamentu suchý zákon.

slovakia

left justify in out

Zákaz podávania alkoholu má platiť vo všetkých klubových a stravovacích zariadeniach v čase schôdzí komory.
      

Informoval o tom dnes český spravodajský portál Novinky.cz.
      

Hamáček povedal pre denník Právo, že túto záležitosť vnímal a nebránil sa ani diskusii o nej. "Je pravda, že zamestnanci v pracovnom čase tiež nemôžu konzumovať alkohol, takže týmto vyrovnávame rozdiel medzi zamestnancami a poslancami. Myslím, že je to krok správnym smerom," vysvetlil Hamáček.
      

Šéf snemovne tak reagoval na iniciatívu hnutia ANO Andreja Babiša, ktoré s nápadom na zákaz podávania alkoholu prišlo. Členka ANO a podpredsedníčka dolnej komory Jaroslava Jermanová opakovane kritizovala niektorých kolegov, ktorí sú podľa nej často na schôdzach opití. Jermanová dokonca vyhlásila, že bude pokojne chodiť s trubičkou a dávať kolegom fúkať.
      

Poslanci však v kuloároch rozprávajú o tom, že keď niekto chce piť, žiadny zákaz mu v tom nezabráni - nikomu sa totiž nedá zakázať, aby mal alkohol vo svojej kancelárii. Málokto je však ochotný hovoriť na túto tému nahlas z obáv, aby nebol obvinený z pijanstva.
      

Hamáček svojím nariadením nadviazal na rozhodnutie niekdajšieho šéfa dolnej komory, svojho straníckeho kolegu Lubomíra Zaorálka. Ten v reakcii na opilecký incident vtedajšieho poslanca ODS Petra Kotta zakázal predaj alkoholu v bufete snemovne, ktorý je súčasťou kuloáru snemovne, pripomenul web Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies