V Českej republike opäť padali denné teplotné rekordy

NETKY.SK • 1 Február 2016, 18:25 • 2 min
V Českej republike opäť padali denné teplotné rekordy

PRAHA - Aj dnes padli na viacerých meracích staniciach v Českej republike denné teplotné rekordy. Najvyššiu hodnotu 14,7 stupňa Celzia namerali v Husinci, informoval Český hydrometeorologický ústav.

slovakia

left justify in out

Vysoké teploty súviseli s prechodom frontálneho systému. Ako upozornili českí meteorológovia, pred príchodom teplého frontu dosahovali hodnoty pred 15.00 hod štyri až osem stupňov Celzia, zatiaľ čo potom až 9 až 14 stupňov, informovali tamojšie elektronické médiá.


Celkove zaznamenali teplotné rekordy pre prvý februárový deň v 18 lokalitách, v ktorých sa monitorujú teploty najmenej 30 rokov, a to vrátane Českých Budějovíc-Rožňova, kde ortuť vystúpila na 14 stupňov Celzia, Strakoníc (13,4 stupňa) a stredočeských Neumětel (12,2 stupňa). Aj v Prahe-Ruzyni namerali 11,7 stupňa Celzia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies