V českej Poslaneckej snemovni zasahovali policajti, hasiči i chemici

NETKY.SK • 13 Február 2017, 17:58 • 2 min
V českej Poslaneckej snemovni zasahovali policajti, hasiči i chemici

PRAHA - V priestoroch Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR v Prahe zasahovali dnes policajti i hasiči vrátane chemických špecialistov. Dôvodom bola zásielka s bielym práškom, ktorej adresátom bol predseda opozičnej strany TOP 09, exminister financií ČR Miroslav Kalousek.

slovakia

left justify in out

Analýza však ukázala, že nejde o nebezpečnú látku, informoval server Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu pražskej polície Jana Daněka a hovorkyňu tamojších hasičov Pavlínu Adamcovú.

 

Podľa jej slov však obálka i s obsahom putovali na ďalšiu expertízu.

 

Ďalší postup závisí, ako povedal hovorca polície, aj od obsahu listu v obálke; eventuálne by mohlo ísť aj o trestný čin vyhrážania sa alebo šírenia poplašnej správy.

 

Exminister Kalousek zdôraznil, že ide o bežnú záležitosť, pretože k takýmto prípadom podľa neho dochádza v uplynulých desiatich rokoch trikrát týždenne. Osobne by bol rád, aby sa médiá namiesto tejto kauzy venovali, ako uviedol Kalousek pre Novinky.cz, daňovým podvodom ministra financií ČR Andreja Babiša.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies