V českej firme na muníciu v meste Vlašim vybuchol strelný prach: Hlásia obete

NETKY.SK • 21 September 2015, 14:47 • 2 min
V českej firme na muníciu v meste Vlašim vybuchol strelný prach: Hlásia obete

VLAŠIM - V českej firme Sellier & Bellot vyrábajúcej muníciu do strelných zbraní došlo dnes okolo poludnia k výbuchu.

slovakia

left justify in out

Dnešný výbuch strelného prachu v závode spoločnosti Sellier & Bellot v meste Vlašim, ktorý vyrába muníciu, zabil najmenej jedného človeka, obetí však môže byť viac, informoval hovorca stredočeských hasičov Ladislav Holomčík. Firma potvrdila, že nezvestní sú traja zamestnanci.

 

Na mieste zasahuje niekoľko hasičských jednotiek, oblasť firmy sídliacej v meste Vlašim v okrese Benešov je uzavretá. Vo výrobnej hale explodoval strelný prach, povedal hovorca hasičov Ladislav Holomčík, ktorého citovali Novinky.cz.

 

Hasiči a záchranári sa nemôžu dostať do areálu firmy, pretože hrozia ďalšie výbuchy. Situáciu monitorujú z okolia ďalekohľadmi a čakajú na príchod pyrotechnikov. Česká televízia uviedla, že závod prehľadávajú za pomoci vrtuľníka a pásového robota pyrotechnici. Záchranári a hasiči sa dovnútra dostanú, až keď skončia.

 

 

 

Udalosť bola hlásená po 12.45 h, spresnil webový server Českej televízie (ČT). "Išlo o výbuch strelného prachu, nedošlo tam k následnému požiaru, ale na mieste sú zrejme aj nejakí mŕtvi," uviedol podľa verejnoprávnej televízie Holomčík.

 

"Podľa informácií, ktoré mám z miesta, zrejme došlo k výbuchu v podzemí alebo nejakých prízemných skladoch. Koľko tam bolo trhaviny, zatiaľ nikto nevie," dodal hovorca hasičov Holomčík.

 

Firma Sellier & Bellot vyrába strelivo, vojenskú muníciu, pyrotechnické výrobky či náboje pre športových strelcov. Podľa svojej internetovej stránky patrí k najstarším výrobcom streliva na svete. Tento rok oslavuje 190 rokov od svojho založenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies