V centre Užhorodu zhanobili pamätník obetí holokaustu

NETKY.SK • 28 November 2016, 19:40 • 2 min
V centre Užhorodu zhanobili pamätník obetí holokaustu

UŽHOROD - Neznámi páchatelia zhanobili pamätník obetí holokaustu v centre Užhorodu v ukrajinskej Zakarpatskej oblasti. Pamätník, ktorý tu odhalili iba v uplynulom mesiaci, vandali poliali červenou farbou a zasypali ho letákmi s antisemitským obsahom, informovali dnes spravodajský portál mukachevo.net a tlačová agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

K sobotňajšiemu nočnému prejavu extrémizmu sa prihlásila neznáma skupina zakarpatských nacionalistov, ktorej dvaja členovia na zverejnených fotografiách v maskách a kapucniach rozlievajú červenú farbu, kým tretí rozhadzuje spomínané letáky.

 

Extrémisti podľa informácií spomínaného serveru chceli akciou upozorniť na osoby zodpovedné za likvidáciu Ukrajincov, pretože niekdajší sovietsky orgán NKVD podľa ich tvrdení tvorili zväčša Židia, ktorí s využitím hladomoru vyvražďovali Ukrajincov.

 

Na Ukrajine si práve v uplynulých dňoch pripomenuli obete hladomoru z rokov 1932-1933, ktorý v tejto časti bývalého ZSSR umelo vyvolal vtedajší líder Josif Stalin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies