V centre Tokia sa upálil odporca vládnej obrannej politiky

NETKY.SK • 12 November 2014, 17:42 • 2 min
V centre Tokia sa upálil odporca vládnej obrannej politiky

TOKIO - Japonské médiá v stredu priniesli správu o úmrtí muža, ktorý sa podpálil v jednom z tokijských parkov očividne na protest proti obrannej politike krajiny.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry Kjódó našiel horiaceho človeka v centre Tokia policajt, ktorý ho však nedokázal zachrániť a po prevoze do nemocnice ho vyhlásili za mŕtveho. Denník Asahi Šimbun s odvolaním sa na vyšetrovateľov uviedol, že blízko tela sa nachádzali odkazy adresované premiérovi Šinzovi Abemu a zákonodarcom, kde samovrah kritizuje tohtoročné rozhodnutie vlády zrušiť obmedzenie doterajšej úlohy armády na obranu samotného japonského územia. Samoupálenie zachytila videokamera umiestnená v parku zrejme samotným aktérom.

 

Mnohí Japonci nesúhlasia s júlovou zmenou vo výklade pacifistickej ústavy krajiny, ktorá po novom umožňuje armáde pomáhať napadnutým spojencom v rámci takzvanej kolektívnej sebaobrany. Ešte v júni sa pri tokijskej železničnej stanici Šindžuku podpálil na protest iný muž, na rozdiel od posledného prípadu však prežil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies