V centre Ríme objavili farmu z doby cisárstva

NETKY.SK • 4 December 2014, 07:49 • 2 min
V centre Ríme objavili farmu z doby cisárstva

RÍM - Archeológovia odkryli v srdci moderného Ríma starovekú obchodnú farmu. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vedci využili stavbu metra, aby sa mohli pozrieť do vrstiev hlbšie pod talianskym hlavným mestom. Pri Lateránskej bazilike sa dostali približne do hĺbky 20 metrov. Vedúca výkopových prác a predstaviteľka talianskeho ministerstva kultúry Rossela Reaová povedala, že objavili farmu z obdobia cisárskeho Ríma. Našli tiež zavlažovaciu nádrž, ktorá sa nachádzala v blízkosti vodného zdroja známeho ako Aqua Crabra.
      

Medzi nálezmi sú aj železné vidly a stopy erodované vo vodnom kolese. Pozoruhodné boli veľmi dobre zachované pozostatky koreňov vŕb a kôstky z broskýň, pravdepodobne z farmárskeho sadu. Broskyne boli v tejto historickej dobe drahou trhovou novinkou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies