V centre Prahy sa dá opäť využívať ulica, v ktorej v apríli vybuchol plyn

NETKY.SK • 3 September 2013, 18:01 • 2 min
V centre Prahy sa dá opäť využívať ulica, v ktorej v apríli vybuchol plyn

PRAHA - Ulica v centre Prahy, ktorou 29. apríla otriasol silný výbuch plynu, je od dnešného dňa znova otvorená pre motoristov s vozidlami do 3,5 tony i chodcov. Divadelná ulica je v českej metropole dôležitou dopravnou spojkou medzi Masarykovým a Smetanovým nábrežím.

slovakia

left justify in out

Explózia unikajúceho plynu v jednej z prízemných miestností budovy Riadenia letovej prevádzky, ležiacej neďaleko Národného divadla, ju vážne poškodila, pričom sa prepadli dva stropy a posunula stena. Tlaková vlna v okolí rozbila sklené výplne, okná a dvere na okolitých budovách, vrátane Akadémie vied, Fakulty sociálnych vied alebo kultovej kaviarne Slavia. Zväčša rezné poranenia utrpelo 40 ľudí. 

Špeciálne prehliadky poškodených budov si vyžiadali štyri mesiace. Najvážnejšie poškodená budova je teraz zviazaná traverzami a silnými oceľovými prútmi a pripravuje sa na rekonštrukciu, informoval server iDNES.cz. Vzhľadom na fakt, že tam robotníci ešte stále odpratávajú trosky, môže dôjsť ku krátkodobému zastaveniu dopravy v ulici.

Termín začiatku rekonštrukčných prác zatiaľ nie je známy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies