V centre Olomouca spadla časť domu a zabila okoloidúcu ženu

NETKY.SK • 17 Október 2011, 23:43 • 2 min
V centre Olomouca spadla časť domu a zabila okoloidúcu ženu

V centre Olomouca spadla časť domu a zabila okoloidúcu ženu

slovakia

left justify in out

img

V moravskom Olomouci sa na jednej z najrušnejších ulíc dnes zrútila časť domu. Kusy múru zasiahli staršiu ženu, ktorá práve prechádzala okolo po chodníku a zraneniam na mieste podľahla. Trosky okrem toho poškodili aj troleje v kľúčovom bode olomouckej električkovej trasy. Informoval o tom český spravodajský server iDNES.cz.
Časť múru sa na Ulici 8. mája zosunula krátko po 10.00 h SELČ. Na miesto sa dostavili hasiči, záchranári a policajti. Ulica je uzatvorená, budovu evakuovali. 
Miesto tragédie je veľmi frekventované a nachádza sa v blízkosti obchodného domu Prior. Denne tadiaľ prejdú najmenej stovky ľudí. Mnoho prizerajúcich bolo otrasených, pretože šli okolo len pár sekúnd pred zrútením steny.
Budova patrí súkromnej firme, ktorá v nej má oficiálne aj svoje sídlo. Nachádzajú sa tam takisto ďalšie firmy - ich zamestnancov hasiči evakuovali, spresnilo internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.
Vzhľadom na poškodené električkové troleje hasiči nariadili elektrinu v troleji vypnúť, preto je jedna z dvoch vetiev električkovej dopravy Olomouca dočasne uzavretá. Bez prúdu je tiež neďaleké Námestie hrdinov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies