V centre Moskvy sa konal míting proti ruskej operácii v Sýrii

NETKY.SK • 17 Október 2015, 17:36 • 2 min
V centre Moskvy sa konal míting proti ruskej operácii v Sýrii

MOSKVA - Asi 300 ľudí sa dnes zišlo v centre Moskvy na mítingu proti ruskej vojenskej intervencii v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Organizátorom akcie bolo politické hnutie Solidarita, ktorého predstaviteľ Sergej Davidis pred novinármi uviedol, že ani nerátali s vyššou účasťou, keďže míting nebol náležito medializovaný.

 

Podľa polície sa na mítingu zúčastnilo len 150 ľudí. Jedného z účastníkov polícia zadržala kvôli plagátu s extrémistickým obsahom.

 

Ako informovala agentúra Interfax, na mítingu s prejavmi vystúpili predstavitelia Solidarity a občianski aktivisti, ktorí kritizovali ruskú vojenskú operáciu v Sýrii.

 

Davidis uviedol, že po dnešnom budú nasledovať ďalšie protivojnové mítingy a vyslovil presvedčenie, že sa na nich zúčastní oveľa viac ľudí. "Logicky vzaté, dôsledky (ruského) zasahovania v Sýrii sa budú časom len zhoršovať, na pozadí krízy to bude pútať stále viac pozornosti," vysvetlil aktivista.

 

Neďaleko dejiska mítingu sa zišla skupina ľudí, ktorí nesúhlasili s témou protivojnového zhromaždenia a skandovali heslá na podporu politiky ruského vedenia vo vzťahu k Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies