V centre Mníchova sa upálil muž, zrejme bol zúfalý z tamojšej politiky

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 15:41 • 2 min
V centre Mníchova sa upálil muž, zrejme bol zúfalý z tamojšej politiky

MNÍCHOV - Muž, ktorý sa v noci nadnes v centre Mníchova polial benzínom a zapálil, svojim zraneniam približne o hodinu neskôr podľahol, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie mníchovskej polície.

slovakia

left justify in out

Podľa očitých svedkov sa 54-ročný muž na námestí Marienplatz polial niekoľkými litrami benzínu a následne sa zapálil. Okoloidúcim sa podarilo plamene uhasiť, muž však približne o hodinu neskôr v nemocnici svojim zraneniam podľahol.

Motívy jeho konania polícia vyšetruje, avšak nápisy na jeho aute zaparkovanom obďaleč naznačujú, že mohlo byť motivované politicky.

Na mužovom aute našla polícia okrem iných aj nápisy: "Vojna na nemeckej pôde - nikdy viac" alebo "Amri je len vrcholom ľadovca", čo bola narážka na islamského extrémistu Anisa Amriho, ktorý na ukradnutom nákladnom aute zabil vlani v decembri na vianočnom trhu v Berlíne 12 ľudí.

Cudzie zavinenie mužovej smrti polícia vylúčila.







 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona