V centre Viedne vybuchol dom

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 15:00 • 2 min
V centre Viedne vybuchol dom

VIEDEŇ - Po silnom výbuchu sa dnes čiastočne zrútila budova na ulici Mariahilfer Straße vo Viedni. Príslušníci pohotovostných zložiek zachránili desiatich ľudí z budovy, z ktorých piati utrpeli zranenia. Informovala o tom agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Najmenej jeden človek zahynul dnes pri silnom výbuchu na ulici Mariahilfer Straße vo Viedni, pri ktorom sa zrútili dve vrchné poschodia štvorpodlažnej budovy. Príslušníci pohotovostných zložiek zachránili desiatich ľudí z budovy, z ktorých piati utrpeli zranenia a po jednej osobe stále pátrajú.
      

Príčina explózie, ku ktorej došlo krátko po 10.00 h, predbežne nebola známa.
      

Zatiaľ jedinou potvrdenou obeťou sa stal 19-ročný muž, ktorého vytiahli záchranári spod sutín, ale pri prevoze do nemocnice skonal. "Pátrame ešte po okolo 50-ročnej žene, ktorá mala byť v budove, ale stále je nezvestná," uviedla podľa agentúry AP policajná hovorkyňa Adina Mircioaneová. Doplnila, že päť ľudí, ktorých previezli do nemocnice, malo ľahšie zranenia.
     

Hasiči sa snažili budovu zaistiť, aby sa nezrútili jej ďalšie časti. Jej trosky prehľadávali aj za pomoci špeciálne vycvičených psov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona