V centre mesta stavajú atraktívny park

NETKY.SK • 24 September 2010, 11:27 • 2 min
V centre mesta stavajú atraktívny park

V centre mesta stavajú atraktívny park

slovakia

left justify in out

img

Stred mesta dostáva novú tvár. V týchto dňoch prebiehajú už práce súvisiace s Mestským kultúrnym strediskom (MKS) a čoskoro bude renovovaná aj fontána pred hlavným vchodom budovy. Uviedol pre TASR primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos, ktorý v nadchádzajúcich komunálnych voľbách dostal opäť dôveru Miestnej organizácie Strany maďarskej koalície. "Zo 71 zúčastnených členov 63 členovia podporili ma v tom, aby som naďalej pokračoval v práci, ktorú som po predčasných komunálnych voľbách začal pred sedemnástimi mesiacmi, ale, samozrejme, konečné slovo povedia v novembri voliči," povedal primátor a dodal, že po krátkom čase podarilo sa mu vytvoriť iný štýl komunikácie medzi radnicou a obyvateľmi. "Zriadili sme kanceláriu prvého kontaktu, nová forma riešenia vybavovania stránok sa ujala, obyvatelia si môžu vybaviť na jednom mieste svoje náležitosti. Realizovali sme webovú stránku mesta, občania majú možnosť sledovať miestnu televíziu aj cez internet," vyzdvihol Hájos.
Úloh a plánov v Dunajskej Strede je veľa. "Naďalej počúvam pripomienky občanov, chcem vedieť, čo ich najviac trápi, aké majú požiadavky, z ktorých sme už niekoľko splnili. Samozrejme, nie je to len otázka ochoty, ale aj finančných prostriedkov. Urobíme všetko pre to, aby sme využili všetky možnosti financovania z vlastných zdrojov, ale aj z fondov Európskej únie (EÚ)," priblížil primátor s tým, že súčasná rekonštrukcia námestia pred MKS sa financuje z prostriedkov EÚ, ide o projekt v hodnote jeden milión eur.
"Cieľom rekonštrukcie je vytvorenie atraktívneho parku, v ktorom občania nebudú len oddychovať. V centre mesta bude aj letné kultúrne stredisko, postavíme aj menšie javisko," ozrejmil Hájos. Realizácia projektu trvá 11 mesiacov, pričom dodávateľ musí zabezpečiť neprerušený vstup do MKS a návštevníkov divadla nesmie obmedzovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona