V centre mesta nainštalujú 30-metrovú maketu ropovodu

NETKY.SK • 7 September 2013, 15:02 • 2 min
V centre mesta nainštalujú 30-metrovú maketu ropovodu

BRATISLAVA - Maketa ropovodu bude na Hviezdoslavovom námestí stáť do piatku 13. septembra

slovakia

left justify in out

Približne 30 metrov dlhú maketu ropovodu nainštaluje v pondelok 9. septembra občianske združenie Nie ropovodu na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí. Maketa ropovodu bude v centre Bratislavy stáť do piatku 13. septembra. Informovala o tom oficiálna internetová stránka združenia https://nieropovodu.sk/.

Podľa informácií na stránke chce združenie poukázať na nezmyselnosť ropovodu Bratislava – Schwechat Pipeline. Túto formu protestu pritom povolilo aj bratislavské Staré Mesto. „Sme veľmi radi, že pani starostka nám umožnila nainštalovať na najfrekventovanejšie námestie v Starom Meste maketu ropovodu,“ uviedol predseda správnej rady združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun. „Návštevníci Bratislavy sa budú môcť počas celého týždňa podpísať na jednu časť rúry a vyjadriť svoje ´nie´ ropovodu. Podpísanú rúru budeme prezentovať na rokovaní septembrového mestského zastupiteľstva a následne ju odovzdáme ministrovi hospodárstva,“ informoval Dragun. Na slávnostné odhalenie ropovodu pozvalo združenie ministrov hospodárstva, životného prostredia, zástupcov politických strán, primátora Bratislavy, predsedu Bratislavského kraja, poslancov mesta, kraja aj NR SR. „Verím, že príde čo najviac ľudí a vyjadria svoj názor, či súhlasia s ropovodom cez Bratislavu, alebo mu povedia zásadné nie,“ uzavrel Dragun.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies