V centre Drážďan sa na mítingu zúčastňujú tisícky stúpencov Pegidy

NETKY.SK • 16 Október 2016, 14:41 • 2 min
V centre Drážďan sa na mítingu zúčastňujú tisícky stúpencov Pegidy

DRÁŽĎANY - Tisícky stúpencov protiislamského a xenofóbneho hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) vyšli dnes do ulíc Drážďan, aby sa na tamojšom Divadelnom námestí zúčastnili na mítingu spomínaného subjektu.

slovakia

left justify in out

Na dodržiavanie verejného poriadku v saskej metropole dohliada značný počet mužov zákona. V úctivej vzdialenosti od dejiska mítingu protestujú proti nemu stovky protidemonštrantov.

 

Míting, na ktorý prišlo doteraz podľa odhadov 6500-8500 ľudí, sa koná pri príležitosti dvojročnej existencie hnutia, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Podľa internetového vydania denníka Sächsische Zeitung sa v prejavoch rečníkov vystupujúcich na mítingu Pegidy objavili doteraz iba už známe témy, ako kritika politiky spolkovej vlády a lživej tlače, či slogany typu Odpor, odpor alebo Merkelová musí preč, ktorým prítomní zatlieskali.

 

Polícia, ktorú v Drážďanoch posilnili aj kolegovia z iných spolkových krajín, zatiaľ väčšie incidenty nezaznamenala.

 

Kým ohlasovatelia protidemonštrácií informovali, že ich akcie obmedzili s odvolaním sa na islamistickú hrozbu, hovorca magistrátu to poprel s tým, že o islamistickej hrozbe nebola nikdy reč.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies