V centre Bratislavy sa zvyšuje záujem o bezplatné prehliadky

NETKY.SK • 7 Jún 2011, 08:45 • 2 min
V centre Bratislavy sa zvyšuje záujem o bezplatné prehliadky

V centre Bratislavy sa zvyšuje záujem o bezplatné prehliadky

slovakia

left justify in out

img

Druhá víkendová bezplatná prehliadka v centre Bratislavy prilákala väčší záujem občanov.
      "So sprievodkyňou Helenou Navrátilovou sa za históriou bratislavských fontán vybralo vyše sto ľudí, čo je viac ako minule," uviedol dnes pre TASR staromestský hovorca Tomáš Halán.
      Podľa starostky mestskej časti Tatiany Rosovej zámerom prehliadok je vylákať Staromešťanov, ale aj ďalších Bratislavčanov do ulíc centra a priblížiť im bohatú históriu mesta. Je to spôsob, ako budovať pocit identity s mestom a motivovať občanov, aby si vytvorili vzťah k miestu svojho bydliska.
      Tretia prehliadka bude v sobotu 18. júna s témou opevnenia Bratislavy. Zraz bude opäť o 14. hodine pri fontáne na Hlavnom námestí. Staré Mesto požiadalo mestského investora pamiatkovej obnovy Paming o čiastočné sprístupnenie hradieb v oblasti Dómu sv. Martina pre účely krátkej prehliadky. Do týchto miest sa bežne verejnosť nedostane, pretože hradby sú pre zlý stav a nebezpečnosť zavreté.
      "Počas prázdnin sa prehliadky prerušia a budú pokračovať až v septembri. Staré Mesto plánuje projekt rozšíriť do škôl vo forme súťaže a organizovania prednášok o histórii mesta," dodal Halán.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies