V centre Bratislavy sa začalo veľké jarné čistenie verejných priestranstiev

NETKY.SK • 16 Marec 2011, 08:01 • 2 min
V centre Bratislavy sa začalo veľké jarné čistenie verejných priestranstiev

V centre Bratislavy sa začalo veľké jarné čistenie verejných priestranstiev

slovakia

left justify in out

img

Bratislavské Staré Mesto začalo veľké jarné upratovanie ulíc a parkových verejných priestorov vo svojej správe. 
"Po zimnej sezóne sa začína intenzívna mesačná očista. Spustili sme aj linku čistoty, kde môžu občania nahlasovať znečistenie či nedodržiavanie verejného poriadku. Zriadili sme rýchlu čatu, zlikvidovali sme 18 betónových skruží, ktoré tu boli 20 rokov," na Námestí slobody uviedla dnes pred novinármi starostka centrálnej mestskej časti Tatiana Rosová.
Zároveň dodala, že je to aj z dôvodu blížiacich sa majstrovstiev sveta v hokeji. Nová linka čistoty funguje formou záznamníka na telefónnom čísle 02/59 246 246 a problémy môžu občania nahlasovať aj anonymne.
Podľa riaditeľa staromestského podniku Vepos Ivana Šáteka už počas zimnej pohotovosti začali jeho zamestnanci orezávať stromy. Teraz sa venujú aj čisteniu komunikácií, sadov, záhrad a parkov. "Vyhrabávame trávniky, aby sa otvoril koreňový systém," zdôvodnil Šátek. Pre TASR dodal, že Vepos má 60 zamestnancov a pokrýva všetky potreby na údržbu komunikácií a zelene na území Starého Mesta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona