V centre Bratislavy sa dnes začínajú vianočné trhy

NETKY.SK • 20 November 2015, 13:02 • 2 min
V centre Bratislavy sa dnes začínajú vianočné trhy

BRATISLAVA - V historickom centre Bratislavy dnes štartujú vianočné trhy. Tie mestské na Hlavnom námestí sa začnú približne o 17:00 rozsvietením vianočného stromčeka. Staromestské vianočné trhy, organizované mestskou častou Staré Mesto, otvoria o hodinu neskôr na Hviezdoslavovom námestí.

slovakia

left justify in out

Obe predvianočné podujatia sa tento rok vyznačujú viacerými novinkami. Mesto rozšírilo doterajšie vianočné trhy aj na Primaciálne námestie a zjednotilo vizuál stánkov, staromestské vianočné trhy zase získali promenádnejší charakter.

 

Bratislavské vianočné trhy tento rok radnica organizuje až na troch miestach. Dejiskom hlavného programu je už tradične Hlavné námestie, ktoré zdobí 16-metrový smrek obyčajný. Vianočný stromček radnici venovala rodina z bratislavskej Rače. Okrem toho stánky stoja aj na Františkánskom a po novom aj na Primaciálnom námestí. Pre predajné stánky radnica pripravila rovnaký dizajn, na námestiach stoja jednotné červeno-biele stánky.

 

Samospráva chce tiež zjednotiť označenia prevádzok, vizuál cenníkov, výzdobu i oblečenie trhovníkov. Stánky s občerstvením by mali mať aj svojho garanta – odborníka z oblasti gastronómie, ktorý bude dohliadať na kvalitu ponúkaného tovaru. Vianočné trhy potrvajú do 22. decembra, na Františkánskom námestí budú stánky až do 2. januára.

 

Obľúbené predvianočné podujatie dnes štartuje aj na Hviezdoslavovom námestí. Vianočné trhy tu organizuje mestská časť Staré Mesto, ktorá tiež prináša niekoľko noviniek. Staré Mesto totiž chce predvianočnému podujatiu dodať promenádnejší charakter. „Postupne chceme zmeniť ich štýl od prevažne gastronomického ku kombinácii s kultúrnou a spoločenskou promenádou. Aby sa takzvané korzovanie, ako ho poznali starí Bratislavčania, opäť vrátilo do Starého Mesta,“ hovorí starosta mestskej časti Radoslav Števčík, ktorý staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí otvorí dnes o 18:00. Výraznou zmenou oproti minulým rokom je aj presunutie klziska do stredu Hviezdoslavovho námestie. Ľadová plocha bude každý piatok od 19:00 patriť promoakcii k Majstrovstvám Európy v krasokorčuľovaní, návštevníci sa môžu prísť pozrieť aj na ohňovú šou. Na Hviezdoslavovom námestí nebudú chýbať ani stánky s občerstvením, suvenírmi, vianočnými darčekmi či remeselnými výrobkami. Jeden stánok bude určený pre charitatívne organizácie. Každý deň počas vianočných trhov tu dostane priestor jedna z charitatívnych organizácii a výťažok z predaja poputuje na dobročinné účely.

 

Chýbať nebude ani program na pódiu na Hviezdoslavovom námestí, ktorý dnes odštartujú muzikálovými piesňami interpreti z Novej scény. Vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí potrvajú do 23. decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies