FOTO V centre Atén vypukla prestrelka, hlásia zranených!

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 14:08 • 2 min
FOTO V centre Atén vypukla prestrelka, hlásia zranených!

ATÉNY - Najmenej traja ľudia utrpeli dnes zranenia pri prestrelke, ktorá vypukla v aténskej turistami vyhľadávanej štvrti Monastiraki pravdepodobne pri pokuse o lúpežné prepadnutie klenotníctva. Píše on tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Jedného zo zranených polícia zatkla a jeho totožnosť preveruje. Podľa miestnych médií ide o Nikosa Maziotisa, ktorý bol vlani uznaný za vinného z terorizmu za členstvo v ultraľavicovej skupine Revolučný boj (Epanastatikos Agonas), činnej v rokoch 2003-09. 
     

Polícia uviedla, že bližšie informácie o zadržanom zverejní, až keď sa jeho totožnosť potvrdí na základe porovnania odtlačkov prstov. 
     

Fotograf agentúry AP, ktorý bol na mieste činu, uviedol, že odtiaľ videl odchádzať sanitku. Iní svedkovia incidentu tvrdili, že pri prestrelke utrpel zranenia aj náhodný okoloidúci - austrálsky turista.
     

Skupina Revolučný boj sa v minulosti prihlásila k zodpovednosti za niekoľko útokov, vrátane zastrelenia poriadkového policajta v roku 2009 či útoku protitankovou raketovou strelou na americkú ambasádu v roku 2007.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies