V centre Atén vybuchla bomba, nikto sa nezranil

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 09:59 • 2 min
V centre Atén vybuchla bomba, nikto sa nezranil

ATÉNY - K výbuchu bomby došlo v stredu večer v centre Atén pred budovou patriacou lodiarskemu magnátovi Nikolasovi Tsakosovi, pričom sa incident zaobišiel bez zranení a len s menšími škodami na majetku. Informovala o tom dnes miestna polícia.

slovakia

left justify in out

K výbuchu došlo o 20:30 h miestneho času len niekoľko desiatok metrov od rušnej pešej zóny v centre Atén pod Akropolou, ktorá je najvyhľadávanejším cieľom zahraničných turistov. Ako podľa agentúry AP uviedla polícia, krátko pred výbuchom upozornil jednu z redakcií miestnych novín na pripravovanú explóziu telefonátom neznámy muž.

K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil. Ako napísala AP, výbuch nadviazal na sériu explózií menších bômb, ktoré majú na svedomí zväčša anarchistické a ľavicové skupiny.

Hovorca polície Panagiotis Papapetropulos uviedol, že pred výbuchom stihli z budovy evakuovať dve osoby a uzavrieť k nej prístup z okolitých ulíc.

"Vzhľadom na malý rozsah škôd, nemohlo ísť o veľmi silné výbušné zariadenie," konštatoval hovorca.

Bombové útoky v Aténach, ktoré si za ostatné mesiace nevyžiadali obete, ale viacerých zranených, neustávajú napriek zatknutiu vyše 20 členov najaktívnejšej anarchistickej skupiny Sprisahanie buniek ohňa (SPF), stojacej za vlaňajším zasielaním listových bômb zahraničným veľvyslanectvám v Aténach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona