V Centrálnom štábe provokuje USA Sýriu s použitím chemických zbraní

NETKY.SK • 18 Marec 2018, 17:24 • 2 min
V Centrálnom štábe provokuje USA Sýriu s použitím chemických zbraní

MOSKVA - Provokácie s použitím chemických zbraní, ktoré pripravujú militanti v Sýrii spolu s americkými inštruktormi, budú slúžiť pre Washington dôvodom zaútočiť, povedal novinárom náčelník operačného oddelenia ruského generálneho štábu generál-plukovník Sergej Rudskoy.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov, americkí inštruktori v blízkosti mesta Tanfa, už pripravili niekoľko skupín teroristov. Ich úlohou bude organizovať provokácie s výbuchom zariadení, ktoré obsahujú jedovaté látky.

   

Generál-plukovník dodal, že komponenty na výrobu chemickej munície už boli dodané do južnej zóny deeskalácie. "Okrem komponentov teroristom dodali aj poistky k výbušninám, ktoré boli zamaskované ako cigaretové balenia," povedal Rudskoy.

 

Generál poznamenal, že provokácie sa plánujú široko osvetliť masám v západých médiách, a to bude dôvodom pre USA a ich spojencov k útoku na vojenské a štátne objekty Sýrie.
   

Podľa slov generála, Ruska armáda zaznamenala príznaky prípravy na možné údery. "Vo východnej časti Stredozemneho mora, v Perzskom zálive a v Červenom mori boli vytvorené bojové skupiny námorných nosičov rakiet," poznamenal generál.
   

Zatiaľ čo hlavy Pentagonu a CIA takmer súčasne uznali, že ich oddelenia nemajú dôkazy o tom, že chemické zbrane v Sýrii používajú vládne jednotky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies