V centrálno1m Londýne havaroval vrtuľník, narazil do žeriava, dve obete

NETKY.SK • 16 Január 2013, 12:43 • 2 min
V centrálno1m Londýne havaroval vrtuľník, narazil do žeriava, dve obete

V centrálno1m Londýne havaroval vrtuľník, narazil do žeriava, dve obete

slovakia

left justify in out

Vrtuľník podľa televízie narazil do žeriava na stavenisku pri hlavnej stanici vo štvrti Vauxhall, ktorá je jedným z hlavných dopravných uzlov v južnej časti britskej metropoly.

Dve osoby prišli dnes o život pri havárii vrtuľníka v centrálnom Londýne, ktorý zrejme narazil do stavebného žeriava umiestneného na streche rozostavanej výškovej budovy. Oznámila to londýnska polícia.

"Dvaja ľudia prišli o život na mieste havárie. Nevieme poskytnúť žiadne ďalšie informácie, len to, že ďalšie dve osoby previezli do nemocnice," uviedol policajný hovorca pre agentúru Reuters.

Londýnska polícia neskôr pre BBC potvrdila, že jeden mŕtvy sa nachádzal vo vrtuľníku. Zároveň vylúčila, že incident má súvislosť s terorizmom.

Vrtuľník po náraze do žeriava spadol na ulicu v bezprostrednej blízkosti železničnej a autobusovej stanice Vauxhall, kde sa podľa agentúry AP nachádza aj sídlo tajnej služby MI6.

Televízna stanica Sky News predtým informovala, že na palube havarovaného stroja bol iba jeden pilot. Vrtuľník typu Agusta 109 sa zrútil na cestu pri hlavnej stanici vo štvrti Vauxhall, ktorá je jedným z hlavných dopravných uzlov v južnej časti britskej metropoly.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies