V centrále denníka strieľal jediný muž a spáchal 3 ďalšie útoky

NETKY.SK • 18 November 2013, 18:48 • 2 min
V centrále denníka strieľal jediný muž a spáchal 3 ďalšie útoky

PARÍŽ - Podľa francúzskeho prokurátora je za dnešnou streľbou v parížskej centrále denníka Libération zrejme jediný strelec, ktorý tam ťažko zranil fotografa a spáchal aj tri ďalšie útoky. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Parížsky prokurátor Francis Molins uviedol, že strelec spustil paľbu v poprednom denníku Libération dnes dopoludnia. Čoskoro došlo k streľbe aj v sídle francúzskej banky Société Générale v západnej časti Paríža. Polícia informovala, že strelec si potom vzal rukojemníka a donútil ho odšoférovať vozidlo do centrálnej časti Paríža, nato rukojemníka prepustil.

Dnešné udalosti sa stali tri dni po tom, čo ozbrojený muž ohrozoval novinárov vo francúzskej spravodajskej televízii BFM-TV. Molins dodal, že "po zhodnotení týchto štyroch prípadov... sme presvedčení, že strelec je s najväčšou pravdepodobnosťou iba jeden". Motív útokov zostáva nejasný, zdôraznil prokurátor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona