V Čechách zadržali muža, ktorý sa v mene Islamského štátu vyhrážal bombou

NETKY.SK • 20 December 2015, 09:08 • 2 min
V Čechách zadržali muža, ktorý sa v mene Islamského štátu vyhrážal bombou

PRAHA - Česká polícia zadržala muža, ktorý sa údajne vo štvrtok vyhrážal v mene organizácie Islamský štát (IS) nastražením bomby v Poslaneckej snemovni. Rovnakú vyhrážku údajne adresoval pražskej zoo a ďalším miestam. Podľa servera Novinky.cz o tom informoval hovorca polície Tomáš Hulan.

slovakia

left justify in out

"Počas štvrtku oznámil na tiesňové linky celkom päťkrát uloženie bomby. Kriminalisti ho vypátrali v priebehu 24 hodín," uviedol Hulan.

 

Celý prípad sa začal vo štvrtok ráno. Operátori linky tiesňového volania prijali prvú vyhrážku o uložení výbušného systému. Ten mal byť uložený v budove parlamentu. Pyrotechnici následne konštatovali, že prehliadka budovy má negatívny výsledok.

 

Ďalšie vyhrážky nasledovali v zhruba hodinových intervaloch. "Druhá smerovala do pražskej zoologickej záhrady, konkrétne ku klietke s makakmi... Aj v tomto prípade mala následná prehliadka negatívny výsledok," povedal hovorca.

 

Tretia vyhrážka bola trojnásobná a mala medzinárodný presah. Jej autor totiž upozorňoval, že tentoraz je bomba uložená na troch miestach vo švajčiarskom Zürichu. Jedným z týchto miest malo byť tamojšie letisko, ďalším kaviareň.

 

Prípadom sa začali okamžite zaoberať kriminalisti, ktorým sa podarilo pri stanici Veleslavín zadržať 30-ročného, česky hovoriaceho muža. Ten sa ku všetkým piatim vyhrážkam priznal.

 

Či sa však muž za šírenie poplašnej správy dostane pred súd, je otázne. U zadržaného bolo totiž vykonané znalecké skúmanie v odbore psychiatria a na základe predbežných výsledkov lekár rozhodol o okamžitej hospitalizácii zadržaného v psychiatrickom zariadení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies