V Čechách sa začal proces s gangom, ktorý vraždil bohatých podnikateľov v zahraničí

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 14:40 • 2 min
V Čechách sa začal proces s gangom, ktorý vraždil bohatých podnikateľov v zahraničí

PRAHA - Za mimoriadnych bezpečnostných opatrení sa dnes na Vrchnom súde v Prahe začal proces so sedemčlennou skupinou obvinenou z vrážd dvoch majetných podnikateľov v zahraničí i z ďalších trestných činov, napríklad zbavenia osobnej slobody, vydierania a lúpeže.

slovakia

left justify in out

Väčšine obžalovaných hrozia v prípade potvrdenia viny súdom doživotné tresty väzenia, píše spravodajský server Novinky.cz.
     

Podľa obžaloby, ktorej prečítanie trvalo dnes 50 minút, členovia zločineckej organizovanej skupiny pod rôznymi zámienkami lákali bohatých podnikateľov alebo iné fyzické osoby do zahraničia s cieľom získať pre seba ich majetok alebo finančné prostriedky vo výške desiatok miliónov Kč.
     

Petr Vlach zmizol po tom, ako ho vylákali na obchodné rokovania do juhofrancúzskeho mesta Nice v súvislosti s predajom dvoch luxusných víl v českej metropole. Páchatelia sa s ním z letiska presunuli do prenajatej vily, kde už čakali ďalšie tri maskované osoby, požadujúce od neho prístupové heslá k všetkým účtom. 
     

Útočníci mu odobrali platobné karty a následne vybrali z účtov tisíce eur. Na druhý deň ho prepravili do Talianska, kde ho popravili zrejme na mieste, kde sa našlo jeho telo.
     

Útvar pre odhaľovanie organizovaného zločinu českej polície vypátral, že gang vylákal od júla 2011 do januára 2013 podobným spôsobom do cudziny aj ďalších podnikateľov.
     

V jednom z prípadov páchatelia od svojich plánov upustili, pretože vytipovaná osoba nepricestovala sama, v ďalšom z iných príčin. Jedna z káuz sa skončila pre obeť materiálnou škodou, keď sa vlastne vykúpila vysokou sumou.
     

Prvý tragický prípad sa udial ešte v novembri 2011, keď iný dôverčivý podnikateľ zaplatil životom v púšti v Dubaji v Spojených arabských emirátoch.
     

Súd vypočuje postupne jednotlivých obžalovaných vrátane jedného spolupracujúceho s vyšetrovateľmi, ktorý mal dnes oblečenú nepriestrelnú vestu. Obžalovaní by mali predstupovať pred súd bez prítomnosti ostatných v súdnej sieni. Traja z nich však už avizovali, že vypovedať nebudú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies