V Čechách sa pandemická situácia postupne zlepšuje, vláda pokračuje v uvoľňovaní opatrení

NETKY.SK • 4 Máj 2021, 06:41 • 2 min
V Čechách sa pandemická situácia postupne zlepšuje, vláda pokračuje v uvoľňovaní opatrení

PRAHA - Česká vláda na pondelkovom rokovaní rozhodla o otvorení ďalších služieb.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského portálu TN.cz o tom prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter informoval vicepremiér Karel Havlíček.

 

Od pondelka (10. mája) sa podľa neho okrem obchodov otvoria aj niektoré ďalšie služby a uvoľniť by sa mali aj prísne pravidlá nosenia rúšok vonku.

„Okrem maloobchodov sa 10. mája uvoľňujú aj remeselné služby, požičovne, prekladateľské služby, sprostredkovanie, prevádzka solárií, starostlivosť o deti, cestovné kancelárie, dražby, činnosť záložní, vydavateľstvá, kopírovacie práce, prevádzka lanoviek, tetovania a ďalšie," napísal minister priemyslu.

Už od tohto pondelka pritom môžu v Česku fungovať kaderníctva, holičstvá alebo masáže. Prevádzkari však musia dodržiavať prísne hygienické opatrenia a klienti sa musia preukázať testom, potvrdením o očkovaní alebo o prekonaní ochorenia COVID-19 v ostatných 90 dňoch.

Uvoľniť by sa mali aj pravidlá nosenia rúšok. Minister zdravotníctva Petr Arenberger to podľa TN.cz na tlačovej konferencii označil za bonus. Neskôr však spresnil, že to vláda definitívne potvrdí až vo štvrtok.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona