V Čechách odviedla poslancov zo Snemovne ochranka, odmietali si nasadiť rúška

NETKY.SK • 9 Február 2021, 20:42 • 2 min
V Čechách odviedla poslancov zo Snemovne  ochranka, odmietali si nasadiť rúška

Český poslanec Lubomír Volný bol opäť vykázaný zo Snemovne, tentokrát nie kvôli bitke ale kvôli nenasadenému rúšku.

slovakia

left justify in out

Nezaradených poslancov Lubomíra Volného a Mariana Bojka nechal vykázať predseda Radek Vondráček na začiatku utorkového rokovania českej Poslaneckej snemovne. Obaja sa dostavili na zasadnutie bez rúšok. 

 

img


Najprv boli upozornení na ich „neprístojné správanie" a Vondráček oboch požiadal, aby si rúška nasadili. Oni to neurobili, tak prerušil zasadnutie a nechal ich vyviesť z rokovacej sály. Volný na ostatných poslancov počas toho, ako ho odvádzala ochranka, vykrikoval, že sú ovce. „Stopäťdesiatštyri oviec, stopäťdesiatštyri oviec," opakoval.

 

img

Nebol to Volného prvý  incident v Snemovni. Počas januárovej schôdze sa dostal do konfliktu s poslancom Dominikom Ferim, tiež v súvislosti s nenasadeným rúškom, a o niekoľko hodín neskôr sa dokonca pobil s predsedajúcim Tomášom Hanzelom. Bitku vyprovokoval Volný, ktorý Hanzela fyzicky napadol.


img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies