V Čechách bude teplo trvať najmenej do polovice februára

NETKY.SK • 30 Január 2016, 17:20 • 2 min
V Čechách bude teplo trvať najmenej do polovice februára

PRAHA - Teplé počasie bude v Česku pokračovať minimálne do polovice februára, oznámil dnes na svojich internetových stránkach Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Meteorológovia však ani potom neočakávajú práve rekordné mrazy, napísali spravodajské portály Novinky.cz a iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

V období od 1. do 28. februára sa podľa meteorológov zima nevráti. V druhej polovici februára síce očakávajú chladnejší ráz počasia a bude aj výdatne pršať, ale teploty by nemali klesnúť pod nulu.

 

Celkovo má byť február teplotne nadpriemerný. Nadpriemerné majú byť aj zrážky, "v jednotlivých týždňoch však budú úhrnné zrážky kolísať medzi priemernými a nadpriemernými hodnotami", dodali českí meteorológovia.

 

Priemerná februárová teplota je v ČR mínus 0,7 stupňa Celzia. Najnižšia priemerná teplota bola v roku 1956, a to mínus 12,6 stupňa Celzia. Najteplejšie bolo s priemernou teplotou 4,0 stupňa v roku 2002, dodal portál iDNES.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies